Toosje's Comeback is te zien op zondag 29 november om 14:30 in het D.W.K. gebouw te Zutphen, Leeuweriklaan 19, 7203 JD. Voor de gelegenheid is het D.W.K. omgebouwd tot Buurthuis Hop waar u met uw drankje of kopje koffie gezellig kan aanschuiven aan de diverse kroeg-tafeltjes. En met een beetje mazzel schenken Jan en Vanessa u nog eens bij. U krijgt ook pinda's (gratis).

Kaartjes ȧ €10,- zijn te reserveren via deze website.

Toosje's Comeback vertelt het verhaal van een meisje wat haar geboorte-dorpje achter zich heeft gelaten en als Marilene carrière maakt in de showbizz. Binnen twee jaar tijd is ze een bekende gast van Shownieuws, Boulevard en RTL Late Night. Het lijkt voor de hand liggend dat ze in het dorpje op handen wordt gedragen. Maar dat is niet zo. De dorpelingen hebben een complexe geschiedenis samen en, zoals Henk dat zegt, hoort Toosje daar niet meer bij. Wanneer er in de media het bericht verschijnt dat Toosje alias Marilene een bezoek gaat brengen aan haar geboorte-dorp is dan ook het hek van de dam. Zelfs haar moeder is tegen haar komst maar die vrouw gedraagt zich zo vreemd dat je je afvraagt welke reden daaraan ten grondslag moet liggen. Wanneer ook nog eens blijkt dat Toosje ook nog exact op de datum van het jaarlijkse bierfeest in Buurthuis Hop komt, lijken de problemen de dorpelingen boven het hoofd uit te groeien. En dat terwijl Marilene onderweg is.
Stacks Image 428
Onze spelers: Met Emma van Leeuwen als Toosje alias Marilene, Leontien van Bindsbergen als moeder Priscilla, Erna Wesseldijk als zus Esmeralda, Coert van den Enk als Jan van Buurthuis Hop en Carin Schrader als zijn Vanessa, Bennie Teunissen en Anne Petra van Es als het echtpaar Henk en de Russische Zlata, Evelien Waiboer en Mart Borgonjen als moeder Janine en zoon Robert.
Op 8 maart hebben wij als theatergroep een omlijsting verzorgd in de Hanzehof te Zutphen bij het Oriental Dance Event georganiseerd door Sheila's Buikdanscentrum. Als typetjes speelden wij daar o.a. een heuse toiletjuffrouw, een knuffeldame, een werkloze brillenglazenwasser en de familie Apart met een ongezonde junky-dochter en een zoon die graag wil buikdansen. Een impressie:
Stacks Image 443
Stacks Image 447
Stacks Image 445