Wat anderen zeggen:
Ik heb van Nelleke enkele producties mogen zien. Zowel voorstellingen van jongeren als van volwassenen. Deze blonken uit in spel en vormgeving. Zij weet met eenvoudige middelen een enorm creatieve en artistieke productie op de planken te zetten. Nelleke Riemeijer inschakelen: DOEN!!!!
Nan Hoesté, bestuurslid Theatergroep UIT!
Eigenzinnig, zorgvuldig en verrassend: Alleskunstenaar Nelleke staat garant voor een onvergetelijke theaterervaring. Haar producties ontroeren. Haar personages overtuigen. En wie denkt veilig achterover te leunen, heeft het mis. Aan oppervlakkige niemandalletjes heeft Nelleke een broertje dood. Liever is zij de komische criticaster, die het beste in mens en tekst naar boven haalt. Reflectief theater met een knipoog, waarbij gebaande paden vermeden worden. Wie durft is dus gewaarschuwd. Haar voorstellingsvermogen pakt je bij de lurven en laat niet meer los……
Kim Uijting
Zes jaar geleden begon ik met toneelspelen- het begin van een intensieve maar vooral fijne samenwerking. De ene productie kon een kostuumstuk zijn, de andere minimalistisch. Bij Nelleke kan het allemaal. In het vijfde jaar vroeg ze me voor een gastrol. Voor Nelleke doe ik dat direct want er zijn weinig mensen die meer uit mij kunnen halen. In 2011 raakte ik betrokken bij haar productie Power to the Purse. Sindsdien doe ik het geluid voor, volgens mij, een geweldige regisseuse, fantastische vriendin, maar boven alles; gewoon Nelleke.
Niels Borgonjen, toneelspreler en technicus
Eva denkt nog steeds met heel veel plezier terug aan de toneellessen. Ze zei zelfs een keer tegen me dat dit één van de leukste dingen is die ze ooit heeft gedaan. Een groot compliment voor jou!
Henrike Spoelstra, moeder van Eva (11)
In 2011 ben ik regie-assistente geweest bij Nelleke voor de productie Roodkapjes. Ik heb dit jaar als een ontzettend leerzaam jaar beleefd en ben blij dat ik deze mogelijkheid heb gekregen. De humor die ze in haar werk verwerkt maakt dat er altijd voor iedereen wat te lachen valt, voor het publiek maar ook tijdens de repetities. Ik heb haar zien werken met kinderen en volwassenen, komische en maatschappij-kritische stukken zien schrijven en ben me bewust geworden van de hoeveelheid werk die er achter een productie schuil gaat. Nelleke is een schrijfster, regisseur en producent van ongekend kaliber en ik voel me vereerd bij haar in de leer te zijn geweest. Het heeft mij als schrijfster en beginnend regisseur gevormd.
Floortje Visser, startend regisseur
Tekst voor theater is zeer toegangelijk, met veel diepgang. Knap hoe het zo scherp is en de uitdaging van menselijke relaties in het dagelijks leven raakt. De kwaliteit van de Nedelandse taal is zeer goed.
Jo-Anne Prins, ex-collega, over Power to the Purse
Sinds november 2011 ken ik Nelleke door mijn auditie voor het stuk Power to the Purse. De theaterwereld is relatief nieuw voor mij. Er ging een wereld voor me open, vertegenwoordigd door de persoon Nelleke. De woorden die bij haar passen zijn; inspirerend, creatief, gedreven, inlevingsvermogen, energiek, chaotisch maar niet warrig, maar bovenal gewoon heel bijzonder. Ik vind het een eer dat ik (bijna) 1 op 1 door haar gecoacht ben om de rol van Fleur zo overtuigend mogelijk neer te zetten. Ze gaat voor perfectie op een prettige manier. Zelf kan ze heel goed acteren, mooi zingen en heeft ze een enorm inlevingsvermogen over de invulling van de rollen. Ik ben erg blij dat onze paden elkaar gekruist hebben en ik hoop nog voor langere tijd met haar te mogen samenwerken. Heel veel succes NumeRo Primo!!
Alice Engelen, actrice