Zonder Dwergen. Bianca's 18e verjaardag. Appels of pennywafels. Romige camembert buikjes of jagerswoorden. Slagvelden of veldslagen. Liefde of seks.

Iedereen die wel eens een sprookje heeft gelezen weet dat sprookjes nooit romantisch zijn. Er is altijd sprake van haat en nijd, afgunst, egoïsme, manipulaties, bedrog en seks. Sprookjes lijken dus gruwelijk veel op ons dagelijks leven.
Zonder Dwergen werd opgevoerd op 19 april 2008 in Het Musiater te Zevenaar. Sindsdien bleven Niels Borgonjen, die de rol van De Jager vertolkte, mijn geluidsman was bij Power to the Purse en bij She of de Myhte van de Moederliefde de Gids speelde, mijmeren over Zonder Dwergen. Het repetitie-proces, het geweldige stuk met haar prachtige woordspelingen.
Het onvermijdelijke houdt niemand tegen; Zonder Dwergen komt opnieuw op de planken. Met wederom Niels Borgonjen als De Jager en Joey IJsveld, lichtman bij Power to the Purse, als Friederich-De-Koning.
Stacks Image 289
Stacks Image 396
Stacks Image 400
Stacks Image 398
Spelers in 2008 van links naar rechts; Joey IJsveld, Niels Borgonjen, regie-assistente Lynn Elshof, Anneloes Kip, Lizanne Visser, Gerard de Jongh, Rosanne Florissen en op de onderste rij zien we Lonneke Huijbregts en mijzelf. Rosanne en Gerard verzorgen de omlijsting tijdens de voorstelling.
Nu, zeven jaar later, zien wij Joey en Niels opnieuw terug en zal Floortje Visser (regie-assistente bij Power to the Purse en She of de Mythe van de Moederliefde, én regisseuse bij Theatergroep UIT!) de rol van Laura-De- Koningin op zich nemen. De rol van De Dinie zal worden vertolkt door haar zus Lonneke Jansen.
Stacks Image 410
Stacks Image 414
Stacks Image 412
Wij zoeken nog enkele dames tussen de 20 en 25 jaar die mee willen doen aan een casting voor de rol van Bianca-de Prinses. Wij willen deze casting graag medio september laten plaatsvinden en straten dan op een 'zsm'-basis met de repetities. Deze gaan zeer waarschijnlijk plaatsvinden in Zutphen op de dinsdagavond. Heb je een vraag of belangstelling? Neem dan even contact op.