Moeder als mens, de mythe voorbij

Stacks Image 101
Met o.a. bijdragen van drs. M. Idema, 'De mythe van de emancipatie', MSc R. van der Maten, 'De Moederschaps-mythe', therapeute I. Medemblik, 'Openhartige brieven' tussen moeder en dochter, psychotherapeute J. Savonije, 'Het grote taboe van de kersverse moeder' en de auteurs Irene Wing Easton en George Berben.
Voor reviews klik hier. Voor meer achtergrondinformatie hier.

Moeder als mens, de mythe voorbij is verkrijgbaar via
deze website en via bol.com voor €17,95 exclusief verzendkosten à €3,84. ISBN 9789082247817
Als iBook voor Mac en iPad is 'Moeder als mens, de mythe voorbij' verkrijgbaar via de iTunes Store onder ISBN9789402125702 voor €8,99.
Moeder als mens- de mythe voorbij
Bij moederliefde, moederschap dragen we het beeld in ons van de voortdurende, onvoorwaardelijke liefde van de toegewijde moeder. En toch zien vele ervaringsdeskundigen, namelijk de zoons, de dochters en de moeders zelf dit niet als een vanzelfsprekend gegeven. In ‘Moeder als mens, de mythe voorbij’ is het woord aan vele ervaringsdeskundigen vanuit hun anonimiteit of professionaliteit. En schetsen zij een realistisch beeld over moederliefde en moederschap.
*De namen zijn gefingeerd.
Marianne:
"Natuurlijk is geen enkele moeder perfect... Al doet iedere moeder wel alsof…"
Pascale:
"Zou ik kunnen omgaan met de teleurstelling wanneer mijn kind niet is zoals je eigenlijk wenst?"
Ingrid:
"Bestaat moederliefde dan niet? Jawel, liefde tussen moeder en kind bestaat wel degelijk, maar niet die mythische, onvoorwaardelijke en onmogelijk vol te houden liefde, die we bedacht hebben".
Lydia:
"Het lijkt wel of je als vrouw kinderen altijd maar schattig moet vinden enkel en alleen omdat het kinderen zijn".
Als eBook is 'Moeder als mens, de mythe voorbij' is verkrijgbaar via bol.com voor €8,99 onder ISBN10 9402125701, ISBN13 9789402125702.
U kunt het eBook ook bestellen via deze website.
Een exemplaar bestellen? Dat kan via contact.

Toneelscripts

Scripts zijn verkrijgbaar als iBook via de iTunes Store, als eBook via bol.com of als PDF door het bedrag over te maken op NL29INGB0792893891 ten name van P.L. Riemeijer onder vermelding van 'titel-PDF' en het e-mailadres waar het naar toe gestuurd kan worden.
Stacks Image 1154
De Kooi is voor €21,99 verkrijgbaar via bol.com en Kobo, ISBN 9789402161939
De Kooi is een toneelscript voor twee jongens en drie meiden van 14 tot 18 jaar.
Het zal je maar gebeuren. Je bent aan het chillen in het park met een paar vrienden en ineens zit je vast in een kooi. Een onzichtbare kooi. En je kan er niet uit. Alleen Remco was er niet bij, toen het gebeurde. Hij zegt dat wanneer je ergens in komt, je er ook weer uit kan. Als je naar binnen kan, kan je immers ook naar buiten. Dingen vallen altijd naar beneden en nooit omhoog. Maar hij kan makkelijk praten, hij zit er niet in. Hij kán er zelfs niet in. Hoe komen ze hieruit, of beter nog: kómen ze hier ooit uit? De paniek groeit. De spanning in de kooi loopt op. En dat Jessica en Jasper net hun relatie hebben verbroken, maakt het alleen maar erger. Zal het Rika lukken geconcentreerd te blijven nadenken en een oplossing te vinden? Gaat Britney's wens uitkomen ooit nog eens zo verliefd te worden dat haar bloed ervan bruist? En toch blijft het vreemd. Die Remco. Regenboog-Remco noemen ze hem. Waarom zit hij er niet in?
Stacks Image 690
She of de Mythe van de Moederliefde is voor €22,- verkrijgbaar via bol.com en Kobo, ISBN 9789402140361
‘SHE of de Mythe van de Moederliefde’ is een toneelstuk waarin wordt bewezen dat God een vrouw is. Dat is redelijk eenvoudig aan te tonen. Moeilijker is het te bewijzen dat Moeder een Mens is. Want we weten allemaal hoe ze zou moeten zijn. Waaraan ze moet voldoen, als Moeder. Toch concluderen zoons en dochters en vooral ook: moeders zélf dat het beeld en de werkelijkheid twee verschillende zaken zijn. Geen vrouw, geen mens en zelfs geen moeder kan voldoen aan die onzichtbare lat. 'She of de mythe van de moederliefde' laat Moeder laten zien zoals ze is. Zoals wij haar kennen. Zoals wij zelf ook zijn. Ze kruist haar degens met de Mythe en de taboes. Want het is tijd. Voor een tijdperk zonder illusies en schuldgevoel.

Aanvullend op het thema moederliefde, moederschap is het eBook of softcover 'Moeder als mens, de mythe voorbij' uitgegeven naar aanleiding van de overweldigende reacties die deze productie opriep.
Stacks Image 163
Op zoek naar Blesje is verkrijgbaar voor €9,99 via bol.com. ISBN 9789402138917.
Op zoek naar Blesje' is een toneelstuk wat bedacht is door zes meiden van 6 tot 10 jaar. Vanzelfsprekend komen er prinsessen in voor, maar ook een hele stoere meid en een onderwijzeres die mevrouw S.Pin heet. En een paardenmeisje die een stal verzorgt met wel 18 paarden erin. In het verhaal is eerst alles prima in orde, prinses Elisabeth is blij want ze heeft een hele goede paardenverzorgster die net nog heeft gekeken naar Blesje. In het kasteel is ook een meisje wat een druk kind speelt en dat vindt iedereen juist leuk. Maar dan ineens is Blesje verdwenen en raakt iedereen in paniek. Behalve natuurlijk het stoere meisje. Onderwijzeres mevrouw S.Pin, die altijd heel slecht slaapt en daadoor heel kriebelig is, denkt dat prinses Lillie iets met de verdwijning van Blesje te maken heeft. Maar of dat waar is………… Iedereen wordt bij elkaar geroepen om Blesje te gaan zoeken en gelukkig zoekt ook het drukke meisje mee. Maar tevergeefs. Heel vroeg in de ochtend gaat het paardenmeisje in de stal kijken…..en dan horen we een vréselijke gil………...
Stacks Image 495
Roodkapjes is voor €21,99 verkrijgbaar als iBook bij de iTunes Store via de link Roodkapjes of via bol.com, ISBN 9789402123739.
Roodkapjes is een script voor jeugdtoneel in het amateurcircuit en ontstaan middels improvisatietoneel met een groep jongeren. Het bekende liedje 'zeg Roodkapje waar ga je heen' roept immers wat kritische vragen op. Waarom loopt Roodkapje helemaal alleen door het bos? En dan ook nog een bos met een wolf erin? Is het niet een beetje vreemd dat moeder haar zomaar het bos, en de wereld, in stuurt in haar eentje terwijl het gevaarlijk is?
Volgens de Rechten van het Kind heeft een kind recht op bescherming en verzorging. Dat zien we ook bij het sprookje niet terug. Vreemd. Of leven de Roodkapjes inmiddels in de echte wereld?

'Roodkapjes' is een toneelscript voor zeven jongeren van 12 t/m 16 jaar, geschreven en geregisseerd door Nelleke Riemeijer vanuit NumeRo Primo.
Stacks Image 703
ISBN10 9402123377
ISBN13 9789402123371

Power to the Purse is voor €21,99 verkrijgbaar als iBook bij de iTunes Store via de link
Power to the Purse of via bol.com.
Power to the Purse is een maatschappij komische two-womenshow waarin toneel en cabaret elkaar in een snel tempo opvolgen.
Binnen de setting van twee vriendinnen die elkaar weer ontmoeten op de vooravond van een bruiloft passeren de maatschappelijke oneffenheden waar mannen en vrouwen zoal tegenaan lopen de revue. Op herkenbare en vermakelijke wijze worden onderwerpen als relaties, slechte seks en glazen plafonds besproken. De vraag of het als vrouw volstaat enkel je vagina te volgen of een femme-fatale dient te zijn wordt hierbij actueel.

Power to the Purse ontrafelt ludieke antwoorden en nieuwe vragen. Staan we allemaal op Marktplaats.nl en recyclen we eigenlijk wel goed? Zijn vrouwen eigenlijk nog wel loyaal naar elkaar toe- in bed?
Stacks Image 718
De Ridders van de (bijna) ronde tafel is voor €21,99 verkrijgbaar als iBook bij de iTunes Store via de link De Ridders
De ridders van de (bijna) ronde tafel is een paradie op het huidige manangement. Terugblikkend kan men zich immers afvragen hoe King Arthur, zonder Hogere Mangementschool of LOI, de hele organisatie voor oorlogsvoering en de zoektocht naar de heilige graal implementeerde. En dat ondanks zijn thuissituatie, want die liep ook niet helemaal lekker met de knappe kaper Lancelot op de kust. Terwijl hij daar geen verlof voor opnam. Hoe kon het eigenlijk goed gaan, dat project met die graal. Of; waarom gaat het nu eigenlijk zo fout? Elk middenkader kent het probleem van het Hoger Management en vooral ‘de vloer’ kent de hiaten tussen die twee weer.

Al met al; hoe deed die man dat, die King Arthur als SEO. En welke Spiegel houdt hij het moderne management voor? Want hij kreeg wel de graal én zijn vrouw terug. Target én bonus gehaald! Tijd voor een les uit 1106.
Stacks Image 729
Valse Schijn is voor €27,99 verkrijgbaar als iBook bij de iTunes Store via de link Valse Schijn.
“Valse Schijn” is een bewerking van de film Pride&Prejudice, die op haar beurt weer een bewerking is van het beroemde boek van Jane Austin. Niet eerder in de wereld was het verhaal van de familie Bennet vertolkt in een theatervoorstelling.
Valse Schijn vertelt het bekende verhaal van een klasse-maatschappij waarin de dochters uitgehuwelijkt werden om in hun levensonderhoud te voorzien. Vooral moeder Bennet is zich bewust van de economische noodzaak de dochters aan de man te brengen, liefst een ‘goede partij’. Eén dochter is echter vastbesloten een huwelijk te sluiten uit liefde. In het 18e eeuwse Engeland is dit hoogst ongepast en ongehoord.
Haar trots niet toe te geven aan de sociale omgangsvormen en gedragscodes uit die tijd stuiten ook de man waar ze verliefd op wordt tegen de borst. En brengt haar in problematische situaties. Uiteindelijk zegeviert de liefde en hoeven de is de weg vrij om nooit meer een dag zonder elkaar te zijn.
In deze tijd is Valse Schijn een prachtige spiegel waarin we onze vrijheid kunnen zien wanneer het gaat om rollenpatronen, uitingsvormen en hoe we als mannen en vrouwen met elkaar mógen praten en omgaan. Het geeft ook een blik in een wereld zonder Social Media, mobiele telefoons en internet. Onmogelijk om elkaar de ‘liefde te verklaren’ of de verkering uit te maken via sms.
Stacks Image 130
Het Stelen van de Maan is voor €14,99 verkrijgbaar als iBook bij de iTunes Store via de link Het Stelen van de Maan.
ISBN 978-90-822478-0-0 of via bol.com.
‘Het Stelen van de Maan’ is toneelstuk geschreven voor 9 meiden en/of jongens in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Het is gemaakt in samenwerking met de groep naar aanleiding van de vraag: welke rol zou je heel graag eens spelen? Daar kwamen veel spannende dingen uit zoals een moord, een spion maar ook een babysitter die op stoute kinderen past én: het stelen van de maan.

Vanwege het grote leeftijdsverschil is het een stuk met een dubbele bodem. Voor de jongsten een spannend verhaal over boeven die de maan willen stelen en verkopen aan een multi-miljonair. Voor de ouderen een verhaal met vooral veel humor. Daarnaast staat de maan voor vrouwelijkheid. En vrouwelijkheid mag natuurlijk nooit gestolen worden.

eBooks voor iPad

Droomduiding

Over de zin en onzin over dromen is nog lang niet iedereen het eens; een feit is echter wel dat wij een aanzienlijk aantal belangrijke uitvindingen te danken hebben aan de dromen van mensen.
Paul McCartney werd op een ochtend wakker met een melodietje in zijn hoofd. Hij schreef het meteen op en noemde het ‘Yesterday’. De natuurkundige Bohr droomde het elektronenmodel van een atoom net als scheikundige Kekulé die de atoomstructuur van benzeen droomde. “Leer te dromen en de waarheid zal u misschien ten deel vallen,” riep hij op een bijeenkomst voor scheikundigen.
Dromen zijn altijd oorspronkelijk, origineel en creatief en dragen boodschappen in zich speciaal voor de ontwikkeling van de dromer zelf- en inderdaad soms ook voor de hele mensheid.
Stacks Image 171
'Droomduiding, hoe doe je dat' is verkrijgbaar via de iTunes Store als iBook of als PDF via deze website.
Met foto's van Edith Slagter.

Interactieve cursus Voetreflexmassage

Het grote verschil tussen de technische en de energetische massage is de benadering van de mens en zijn klacht. De technische massage behandelt de klacht door invloed uit te oefenen op de werking van de organen door de energietoevoer te stimuleren of te remmen. De energetische massage behandelt de klacht door de zelfgenezende kracht, de aandacht van de innerlijke ‘dokter’, te richten op het orgaan wat in relatie staat met de klacht. Een ander voordeel is dat psycho-somatische klachten behandelbaar zijn. De vraag is immers altijd: hoe komt het dat juist deze persoon, deze klacht heeft? De wijsheid om hier achter te komen, legt de energetische massagevorm bij de gemasseerde. En niet bij de masseur. Bij de masseur ligt de verantwoordelijkheid voor de integriteit van zijn of haar intenties, de verhoogde kwaliteit van de aandacht voor de gemasseerde en niet te masseren met de eigen energie.
Stacks Image 185
De interactieve cursus Voetreflexmassage met vele foto's en films is verkrijgbaar als iBook via de iTunes Store en als PDF via deze website.